Kleuren in de lucht

Jenny en Ralf leiden heel verschillende levens, tot ze elkaar ontmoeten, zomaar op straat. Meteen gebeuren er wonderlijke dingen. Jenny en Ralf zien overal kleuren in de lucht. Soms voelen ze tegelijk dezelfde pijn. Ze kunnen elkaars gedachten horen en ze weten meteen dat ze broertje en zusje zijn, ook al hebben ze elkaar nooit eerder gezien. Hoe kan dat allemaal? En wat voor groot plan is dat, waar alle kinderen aan mee kunnen doen als ze willen, om de aarde weer mooi en heel te maken?

Ralf en Jenny gaan op avontuur in die nieuwe geheimzinnige wereld. In het begin vinden ze alles even leuk en spannend, maar dan loopt er iets mis. Ralf raakt in de macht van de Nare Wensheks. Jenny doet wat ze kan om hem te bevrijden…

Een moderne klassieker, oorspronkelijk gepubliceerd in 1993 door uitgeverij Akasha. Toen de eerste druk uitverkocht was, in 2014, is de tekst opnieuw bewerkt en vormgegeven, met veel dank aan de Boekencoöperatie Nederland die de heruitgave verzorgde, voor alle droomkinderen van nu. Met eensfeervol omslagschilderij door Prema Rotermundt.


Recensies


Kleuren in de lucht vertelt over de kracht van gedachten, over wat je met je verbeelding kunt doen.

Hans Plomp, dichter, psychonaut, inspirator van Ruigoord .


Als ik Kleuren in de lucht lees lijkt het net of ik er zelf in zit. Je wordt er helemaal in mee gezogen en kan bijna niet stoppen met lezen.

– Erien Heesen (13)


Dit boek is niet alleen voor kinderen, veel thema’s gaan ook volwassenen iets aan en het kan hen helpen om zich te verplaatsen in de wereld van hun kind. Het is een van de mooiste kinderboeken.

Sarah Morton, auteur Wat je niet verteld is…

Wil je Kleuren in de lucht graag bestellen? Klik HIER.

Wil je een uitgebreide recensie lezen? Klik HIER. (Zsm een link naar de recensie gegeven door Barbara Veer).

Dit boek is op een bijzondere manier ontstaan. Ben je nieuwsgierig hoe precies? En waar dat allemaal toe heeft geleid, zoals project Kinder-Avonturenland?
Klik HIER. (De link is actueel nog niet actief).

Heb je Kleuren in de lucht al uit en ben je nu benieuwd hoe het grote avontuur van Jenny, Ralf en hun boomvrienden verdergaat? Dan heb je mazzel, want er bestaat een vervolg. (Zsm verschijnt hier een link).