Het grote kleurenspel

vanaf 7 jaar

Over Het grote kleurenspel (vanaf 7 jaar)

Jenny, Ralf en hun vrienden vieren vakantie op een fijne camping in Frankrijk. Samen spelen ze het grote kleurenspel, een levend ganzenbord met bijzondere opdrachten. Midden in het spel kruipen ze door een tunnel naar een andere wereld. Ze maken kennis met elfen, een bosfee, een engelenmeisje en een grappig vies trolletje. Iedereen lijkt even aardig, of niet? Er woont ook een merkwaardig monster en de kinderen moeten door een duister moeras. Hun avonturen worden steeds vreemder. Wat is er toch aan de hand met de tijd? Kunnen ze nog wel ooit terug naar hun eigen wereld??

Het grote kleurenspel werd geschreven door Hein in samenwerking met negen kinderen, die Kleuren in de lucht hadden gelezen. Zij kozen elk een leuke rol voor zichzelf in het verhaal. Samen overlegden ze hoe het avontuur zich verder zou ontwikkelen. Ze verzonnen er steeds meer bij. Ook als lezer kun je actief aan de gang gaan, want in Het grote kleurenspel vind je vele blanco kaders met suggesties om zelf tekeningen te maken bij het verhaal.

Wil je Het grote kleurenspel bestellen? Klik HIER. (Link verschijnt spoedig).

Het creatief samenwerken met kinderen vond Hein zo tof dat hij samen met een nieuwe groep een tweede vervolg maakte. Ook deze kinderen kozen elk een leuke rol voor zichzelf. Ze verzonnen van alles bij het verhaal: opwindende avonturen, vreemde tijdpoorten, merkwaardige monsters en sterke magiƫrs. Ja, zelfs een heel nieuw land, Devenstrie, waar al die avonturen zich afspelen. De kinderen tekenden samen een geheimzinnige landkaart. Ook maakten ze kostuums bij hun rollen en ze gaven een paar toneelvoorstellingen van het verhaal. Dit alles leidde tot het derde boek in deze serie: (Link nog niet actief).