Dromen van de tijdgrot

vanaf 8 jaar
 

Inleidend

Het creatief samenwerken met kinderen vond Hein zo tof dat hij samen met een nieuwe groep een tweede vervolg maakte.

Ook deze kinderen kozen elk een leuke rol voor zichzelf. Ze verzonnen van alles bij het verhaal: opwindende avonturen, vreemde tijdpoorten, merkwaardige monsters en sterke magiërs. Ja, zelfs een heel nieuw land, Devenstrie, waar al die avonturen zich afspelen. De kinderen tekenden samen een geheimzinnige landkaart. Ook maakten ze kostuums bij hun rollen en ze gaven een paar toneelvoorstellingen van het verhaal. Dit alles leidde tot het derde boek in deze serie:

Birgit, een ‘zusje’ van Jenny en Ralf, droomt van een Tijdgrot, diep onder de grond. Je kunt daar zomaar in andere tijden komen als je de juiste vraag stelt. Veel van wat Birgit droomt, gebeurt later echt. Dat is spannend om te ontdekken. Gelukkig weet haar oma veel van dromen. Ze helpt Birgit haar sterke krachten goed te leren gebruiken.

Die zomer zijn de kinderen weer bij elkaar op de fijne camping in Frankrijk. Een van hen, Arne, krijgt voor zijn verjaardag een djembé. Als hij erop trommelt reist zijn geest vanzelf naar de Middeleeuwen. Al zijn vrienden reizen mee naar het land Devenstrie, waar ze al eens eerder geleefd hebben. Ze komen midden in een oorlog terecht. Elfen, dwergen, monsters en sjamanen, zowat iedereen vecht tegen bijna iedereen. Met al hun kracht proberen de kinderen de oorlog te stoppen. Maar dat lukt niet. Hoe kunnen ze meer hulp krijgen? En wat doen die draak en die tovenaars??

Ook in dit boek kun je zelf tekeningen maken. Bovendien vind je her en der in het verhaal een vraag, die te maken heeft met wat je aan het lezen bent. Door je eigen antwoorden op die vragen te geven, kun je zelf steeds meer meespelen in het avontuur.

Wil je Dromen van de Tijdgrot bestellen? Klik HIER. (Link volgt)